Gratis verzending (in NL) bij alle bestellingen boven de €75,00! Gratis verzending (in NL) bij alle bestellingen boven de €75,00!

Waarom huidverzorging persoonlijk is.

Waarom huidverzorging persoonlijk is.

“Als huidverzorgingsfanaat heb ik een lange reis achter de rug voordat ik eindelijk de huidverzorgingsroutine vond die bij mijn huid past… En zelfs dan hangt het van zoveel verschillende factoren af dat het gemakkelijk weer kan veranderen.”

Huidverzorging verwijst naar alle praktijken en routines die worden gebruikt om de huid te verzorgen. En het is heel persoonlijk, want ieders huid is uniek en vraagt om andere soorten zorg en aandacht. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met levensstijl, voeding, klimaat, algehele gezondheid en jouw persoonlijke beauty goal.

 

 "Luisteren naar mijn huid hoort bij mijn dagelijkse routine en ik vind het geweldig."

 

Mijn ochtend routine:

Ik was mijn gezicht als ik onder de douche sta. Ik gebruik de nieuwe La creme cleanser van het 100% natuurlijke huidverzorgingsmerk Comme Ca. Mijn gezicht voelt tegelijkertijd schoon en gehydrateerd aan. Ik heb veel verschillende merken gebruikt, maar deze is een blijvertje!

Vervolgens gebruik ik de Mystical Forest Face Cream waardoor mijn huid de hele dag door gevoed en gehydrateerd aanvoelt. Als ik voel dat mijn huid wat meer nodig heeft, gebruik ik twee lagen. Ik hou ervan hoe de crème heel mooi in de huid wordt opgenomen, dus als ik ervoor kies, kan ik er nog steeds mijn make-up overheen doen of het voor de dag natuurlijk laten.

Mystical Forest Face Cream

Als ik naar buiten ga, doe ik een SPF-zonnebrandcrème over mijn dagcrème, maar ik ben nog op zoek naar de perfecte. Zoals ik al zei, het is een reis en het zal wat vallen en opstaan kosten om er een te vinden die bij mijn huid past. Ik hoor graag jullie tips over merken die een goede optie zouden kunnen zijn!

 

Mijn avondroutine:

Ik maak mijn gezicht schoon en daarna masseer ik de creme in om de bloedsomloop op gang te brengen. (Voor tips en trucs over hoe je je gezicht kunt masseren, ga je gewoon naar YouTube en zoek je "how to massage my face" op en je krijgt genoeg hits en opties om te volgen!). Ik kom in een later stadium terug en laat je mijn technieken zien :).

Mijn favoriete product om 's avonds te gebruiken is een pure Shea boter of Mango boter, maar Kokos olie werkt ook goed. Een potje haal je gemakkelijk bij je lokale natuurwinkel. Het hoeft dus niet veel te kosten. De substantie is vetter en trekt niet zo snel in, dus perfect om je gezicht mee te masseren. Daarna blijft het een beetje vettig (ook wel bekend als “The donut glace”), maar ik hou van dat gevoel wanneer mijn huid extra aandacht nodig heeft. En als ik voel dat mijn huid wat gevoelig is, gebruik ik de Mystieke Forest Gezichtscrème die mijn huid kan helpen ontspannen en voeden waar nodig gedurende de nacht.

Zoals je kunt zien is mijn huidverzorgingsroutine heel eenvoudig, aangezien ik niet in het gebruik van te veel producten geloof. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om te luisteren en te voelen wat je huid nodig heeft... Voelt het droog aan? Of gevoelig? Ga producten gebruiken die je kunnen helpen om een gezonde huid te krijgen en blijf gewoon experimenteren!

 

Ik wens je een magische dag,
Madelon | Founder Witch by Nature
.article-meta { display: none; }